Samen wonen, samen werken, samen leven

Clingendael en omgeving is een inspirerend gebied en de bewoners in dit complex hebben de ruimte en de mogelijkheid om meerdere aspecten van het menszijn te ervaren.

De locatie bestaat uit een drietal gebieden:
1. het eerste gebied is waar gewoond wordt varierend van lofts en appartementen tot en met gezinswoningen. De binnenplaats wordt verdeeld over bewonerstuintjes langs de huizen en dan nog is er ruimte voor een grote, gezamenlijke binnenplaats.

2. In het tweede deel van dit complex wordt er een ruimte gecreerd in samenwerking met organisaties als Seats2Meet of Spaces om werkplekken te creeeren voor bewoners en andere geinteresseerden. Hiermee worden de kosten laag gehouden, maar hebben bewoners op een eenvoudige wijze de ruimte om hun huis ook puur als woonruimte te gebruiken.

3. Het derde deel van dit complex is het publieke gedeelte waar bewoners terecht kunnen voor ontspanning na al het harde werken. De bestaande grote, centrale ruimtes kunnen afwisselend gebruikt worden voor theater, pop-up bioscopen of zelfs als yoga ruimte. Eigenaarschap van deze ruimte ligt deels bij de bewoners om er voor te zorgen dat ook zij gemotiveerd zijn om activiteiten met elkaar en voor de buurt te organiseren.

1 Building