Elzendaal 27

Rotterdam

Loading maps...

Schoolgebouw

De gemeente Rotterdam is op zoek naar een crowd die de voormalige school uit 1929 aan de Elzendaal 27 in Rotterdam Zuid wil transformeren. Het gebouw leent zicht uitstekend voor een bijzonder woon(werk) concept. Het gebouw heeft een kenmerkende plattegrond met gangzones aan de noordzijde en klaslokalen aan de zuidzijde. Aan de noordzijde van het gebouw ligt een groot schoolplein.

Locatie

Woonwensen survey Elzendaal 27 4 jaar ago

Voordat we een Co-Creatie Sessie voor de Elzendaal 27 houden willen we graag alvast de individuele woonbehoeftes van de volgers in kaart brengen. We gaan dit doen aan de hand van een survey. Wil je hier wonen? Vul deze dan zo goed mogelijk in! Op basis van jullie input maken we een indeling en plattegronden. In juni houden we dan een Co-Creatie Sessie om jullie feedback daarop te verzamelen.

Vul de survey in!

Benieuwd hoe een Co-Creatie Sessie verloopt?
Lees het verslag van de Aleidisstraat 3.

Uitstel Co-Creatie Sessie 4 jaar ago

De Co-Creatie Sessie voor de Elzendaal 27 te Rotterdam van 19 mei is wegens omstandigheden uitgesteld. We verwachten in juni de sessie weer op te kunnen pakken. Zodra er een nieuwe datum is, zullen de volgers op de hoogte worden gesteld.

In de tussentijd is er nog steeds de mogelijkheid om je aan te melden via info@crowdbuilding.nl.

Co-Creatie Sessie Elzendaal 27 4 jaar ago

Wij nodigen iedereen die geïnteresseerd is in de Elzendaal 27 te Rotterdam uit om onze Co-Creatie Sessie bij te wonen op 19 mei, van 17:00 tot 19:30.

We zullen deze avond gebruiken om het gebouw te bezichtigen, zoveel mogelijk over het CrowdBuilding proces uit te leggen, en met jullie te brainstormen om samen jullie ideale woning te creëren.

Doe je mee? Stuur een mailtje naar info@crowdbuilding.nl

Facebook discussiegroep 4 jaar ago

We hebben een Facebook groep aangemaakt voor de geïnteresseerden in de Elzendaal 27 op CrowdBuilding. Wij zullen zeer spoedig een avond organiseren om het gebouw te bekijken, met elkaar te brainstormen over de mogelijkheden en elkaars woonwensen duidelijk te maken. Tot die tijd kunnen we dat hier ook online doen.

Post dus je wensen, stel vragen, plaats inspiratiefoto’s en geef je mening op onze en op elkaars ideeën. Je bent uiteraard welkom om vrienden uit te nodigen van wie je denkt dat dit iets voor hen is.

We hebben ook een paar nieuwe woningtypes uitgewerkt om de discussie op gang te helpen. Bekijk ze op Facebook!

Ga naar de Facebook groep

Plan: Mantelzorg woning 4 jaar ago

EGM architecten heeft voor dit plan een indicatief ontwerp gemaakt. Uitgangspunt zijn zelfstandige woningen voor mensen (ouderen) die lichte zorg nodig hebben. Op basis van dit ontwerp worden er 11 woningen van 40 à 60 m2 gerealiseerd. Ook wordt een multifunctionele zusterpost in het gebouw gehuisvest. Samen delen de bewoners een grote tuin en eventueel een gemeenschappelijke ruimte.

Download Plattegronden

Plan: Start bij Basis 4 jaar ago

Dit plan (uitgewerkt door EGM architecten) is bedacht voor starters met een bescheiden budget. Er worden 11 woningen van 41 à 87 m2 gerealiseerd. Op de begane grond hebben de woningen een mooie privé tuin en op het dak hebben de woningen ruime dakkapellen. De mogelijkheid bestaat deze woningen casco (onverbouwd) te realiseren zodat je zelf aan de slag kan met het realiseren van je eigen woning.

Download Plattegronden

Plan: Huis in School 4 jaar ago

Een schoolgebouw leent zich bij uitstek voor transformatie naar (klus) woningen. In bijgevoegd plan heeft EGM architecten een viertal gezinswoningen van ca. 150 m2 gerealiseerd. De zolder zou optioneel nog bij de woningen gevoegd kunnen worden of als zelfstandig(e) appartement(en) worden gerealiseerd. De woningen op de begane grond hebben allen een privé tuin.

Download Plattegronden

Discusieer mee!