Aleidisstraat 3

Rotterdam

Loading maps...

Confectiefabriek

De gebouweigenaar wil de voormalige confectiefabriek in de woonwijk Middelland in Rotterdam transformeren voor een bijzonder woonconcept. Het stoere pand biedt veel ruimte voor bijzondere ideeën. Bijvoorbeeld een gedeeld dakterras, een sauna of een fitnessruimte. Je bepaalt het zelf!

Locatie

Koopovereenkomst 3 jaar ago

CrowdBuilding is de afgelopen tijd met de eigenaar van de Aleidisstraat in gesprek gegaan om tot een koopovereenkomst te komen. Vandaag kunnen we melden dat we het eens zijn geworden over de uitgangspunten van deze overeenkomst. Het project is daarmee een GO!

We zullen binnenkort een avond opzetten waarvoor we alle geïnteresseerden met ideeën over de transformatie willen uitnodigen. Houd in de tussentijd de Facebook groep in de gaten.

Woonwensen survey 4 jaar ago

De Co-Creatie Sessie voor de Aleidisstraat 3 was een groot succes. Met elkaar hebben we op een interactieve wijze de woonwensen van de groep in kaart gebracht.

Sinds die avond hebben veel extra mensen interesse getoond. Omdat er nog enkele plekken over zijn in het gebouw en we de nieuwkomers ook een kans willen geven mee te doen aan dit leuke traject, hebben we een woonwensen survey gemaakt. Dus, was je niet op de Co-Creatie Sessie, maar wil je hier toch graag wonen? Vul deze dan zo goed mogelijk in! Met behulp van jullie input maken we een indeling en plattegronden. In juni houden we dan een nieuwe sessie om jullie feedback daarop te verzamelen.

Vul de survey in!

Co-Creatie Sessie 4 jaar ago

Wij nodigen iedereen die geïnteresseerd is in de Aleidisstraat 3 te Rotterdam uit om onze Co-Creatie Sessie bij te wonen op 20 april, van 19:30 tot 22:00.

We zullen deze avond gebruiken om het gebouw te bezichtigen, zoveel mogelijk over het CrowdBuilding proces uit te leggen, en met jullie te brainstormen om samen jullie ideale woning te creëren.

Doe je mee? Stuur een mailtje naar info@crowdbuilding.nl

Facebook discussiegroep 4 jaar ago

We hebben een Facebook groep aangemaakt voor de geïnteresseerden in de Aleidisstraat 3 op CrowdBuilding. Wij zullen zeer spoedig een avond organiseren om het gebouw te bekijken, met elkaar te brainstormen over de mogelijkheden en elkaars woonwensen duidelijk te maken. Tot die tijd kunnen we dat hier ook online doen.

Post dus je wensen, stel vragen, plaats inspiratiefoto’s en geef je mening op onze en op elkaars ideeën. Je bent uiteraard welkom om vrienden uit te nodigen van wie je denkt dat dit iets voor hen is.

We hebben ook een paar nieuwe woningtypes uitgewerkt om de discussie op gang te helpen. Bekijk ze op Facebook!

Ga naar de Facebook groep

Plan: Loft Life 4 jaar ago

Architectenbureau Space&Matter ontwerpt hier 18 lofts met verschillende afmetingen. Het begint bij een starterswoning van 32 m2 en loopt uit tot een ruim gezinsloft van 161m2. Alle woningen hebben hun eigen buitenruimte in de vorm van een tuin, terras of balkon en daarnaast zijn er ook nog eens twee collectieve buitenruimtes. Bovendien is er een fitness ruimte en extra veel berging.

Download plattegronden

Plan: Multiplex 4 jaar ago

Dit ontwerp van architectenbureau Space&Matter combineert enkel-, dubbel- en driedubbellaags woningen voor een totaal van 15 mooie huizen. De afmetingen lopen van 67 tot aan 204 m2.
Alle woningen hebben hun eigen buitenruimte in de vorm van een tuin, terras of balkon en daarnaast zijn er ook nog eens twee collectieve buitenruimtes. Perfect voor buurt initatieven! Er is verder een gezamenlijke wasruimte en atelier.

Download plattegronden

Downloads

Discusieer mee!

 • P. Puk

  Erg gaaf ding, is echter al nagenoeg klaar zag ik. Is het nu een crowdbuilding project of niet? Mis wat updates volgens mij….

 • Gülten

  Ik zou zo tekenen voor een loft met dakterras!! Het pand kan gecombineerd worden met wonen/ werken. Een combinatie met studenten, vind ik niet ok ivm mogelijke geluidsoverlast. Ik zou ook denken aan een leuke coffeezaak/ welzijn/ traiteur/ bakker/ sportcomplex. Kortom: een mix van alles!

 • Mieke Zagt

  Heel leuk om met kind hier te wonen. En wanneer er een aantal gezamenlijke ruimtes zijn, zoals een kas op het dak (met zandbak en schommel) kan het huis iets kleiner worden.

 • Luisa

  Hallo All,

  Prachtige pand om in te wonen en te werken…
  Ciao

 • Emiel

  Om de begane grond gezamenlijk te exploiteren als behandel-/ consultatie ruimtes is misschien een hele goede mix…

 • Yavuz

  Maak er een gezondheidscomplex van voor startende specialisten. Een tandarts, een fysio, een verloskundige, een dietist, een fitnessruimte (sommige dagen voor alleen vrouwen, gezien de bevolkingsgroep die daar woont), een kinderopvang, een huisarts, een apotheek, een maatschappelijk ondersteuningsbureau, etc..

  Kom de groeiende zorgvraag op een maatschappelijk verantwoord manier tegemoet. Leuk; penthousjes bouwen, of studiowoningen voor studenten in elkaar knutselen, maar waar we allemaal wat aan hebben is een tegemoetkoming van de groeiende zorgvraag in een onstabiel kapitalistich uitmelksysteem.

  Huur mij dit pand, ik breng de partijen bij elkaar!!

  Y. Yavuz

 • TW Lam

  Plan 3 Loft Life lijkt me persoonlijk het mooist! Zo krijgen we een mooie diversiteit van bewoners, van studenten in studio’s tot gezinnen in grotere woningen! Ik heb er nu al zin in!

 • S

  Ik wil graag deel van dit gebouw appartementhotel starten.